Tutireceptek.hu fejléc

Parmezános saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
30 dkg penne (tollhegy) tészta
2 sárgarépa
2 uborka
1 paprika (piros színű)
1 csokor retek
2 mogyoróhagyma
3 evőkanál almaecet
4 evőkanál olaj
2 csokor petrezselyem
10 dkg parmezán sajt
őrölt bors


Elkészítés:
A paprikákat hosszú szeletekre, a retket és a hagymát karikákra vágjuk. A répát kevés sós vízben megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt uborkát és paprikát. Még 3 percig főzzük, és hideg vízzel leöblítjük, Az ecetet 3 evőkanál olajjal összekeverjük. A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, és salátástálba besszük. Az olajjal összekeverjük, hozzáadjuk a zöldségeket, az ecetes olajat, a petrezselymet, és sóval, borssal ízesítve átkeverjük. A parmezánt kis darabokra szeleteljük, és a tészta tetejére szórjuk. Összekeverjük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 463 kcal

A receptet beküldte: Karibu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom spagettisaláta » Mandulás gyümölcssaláta » Újévi lencsesaláta » Sonkás tésztasaláta
» Sárga saláta » Fiatalító saláta » Károlyi saláta » Póré- és hagymasaláta
» Mecsek saláta » Tonhalas salata » Joghurtos sajtos saláta » Mozzerallás tonhal saláta
» Cékla saláta » Burgonyasaláta gazdagon » Aszpikos szivárvány saláta » Karalábé saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.