| Parmezános saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 30 dkg penne (tollhegy) tészta 2 sárgarépa 2 uborka 1 paprika (piros színű) 1 csokor retek 2 mogyoróhagyma 3 evőkanál almaecet 4 evőkanál olaj 2 csokor petrezselyem 10 dkg parmezán sajt őrölt bors só Elkészítés: A paprikákat hosszú szeletekre, a retket és a hagymát karikákra vágjuk. A répát kevés sós vízben megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt uborkát és paprikát. Még 3 percig főzzük, és hideg vízzel leöblítjük, Az ecetet 3 evőkanál olajjal összekeverjük. A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, és salátástálba besszük. Az olajjal összekeverjük, hozzáadjuk a zöldségeket, az ecetes olajat, a petrezselymet, és sóval, borssal ízesítve átkeverjük. A parmezánt kis darabokra szeleteljük, és a tészta tetejére szórjuk. Összekeverjük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 463 kcal A receptet beküldte: Karibu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |