| Grízhalva (Irmik helvasi) török édesség receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg gríz, 17,5 dkg vaj, 10 dkg mandulastift, 40 dkg cukor, 7,5 dl tej, 5 dkg fenyőmag, 10 dkg porcukor. Elkészítés: A vajban a grízt, valamint a stiftekre vágott mandulát kis lángon, állandó keverés mellett aranysárgára pirítjuk. A tejet felfőzzük a cukorral és forrón a darakeverékre öntjük. Enyhe tűzön, lefedve mintegy 15 percig főzzük. Megkeverjük, elzárjuk alatta a lángot és további 15 percig állni hagyjuk. Adagos tálkákba osztjuk, majd megszórjuk porcukorral és kevés zsíradékon megpirított fenyőmaggal. Tanácsok: Nagyon-nagyon édes, török édesség! A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |