| Graham pizza vagy kenyérlángos receptTésztafélék Hozzávalók: 300 gramm Graham liszt 300 gramm Rizsliszt 1 élesztő 3 dl tej 2 kk. só 1 ek. folyékony édesítőszer 4 ek. olaj Feltétnek bármi, amit szemünk, szánk megkíván. Elkészítés: Van egy nagyon egyszerű, de nagyon jó pizzatészta receptem, ezen variáltam most kicsit, hogy egészségesebb, és "fogyókúrásabb" legyen. Az eredmény egy omlós, ám stabil tészta, amit kedvünk szerin megpakolhatunk rengeteg zöldséggel, sovány húsfélével (csirke vagy pulykamell sonkát ajánlom), jófajta sajtokkal (mozzarella, feta és barátai). Eredményként nagyon ízletes pizzát kapunk, amit komolyabb lelkiismeret-furdalás nélkül tömhetünk magunkba! :o) Recept: A liszteket kimérem, összekeverem. A tejet felmelegítem, belemorzsolom az élesztőt. Amíg az élesztő futkározik, a liszthez hozzákeverem a többi hozzávalót. /Gondoltam rá, hogy egyszer majd keverek bele magvakat is (szezámmagot, zabot), így egy még érdekesebb, egészségesebb tésztát kaphatok./ Ha az élesztő felfutott, tejjel együtt hozzákeverjük a liszthez. Ha túl lágy a tésztánk, akkor egy kis rizsliszttel erősítünk rajta. A tésztával elkészültünk, ha az kb. lángostészta sűrűségű. Ekkor meleg helyre tesszük kelni kb. 1 órát. Nem fog hatalmasra megkelni, de azért 1 óra múlva valamicskével lazább szerkezetű tésztát kapunk. Ebből kérem 2 nagy sütőtepsire való adag lesz!!! Én elkövettem azt a hibát, hogy egy tepsibe raktam, így elég vastag lett a pizzatésztám (kb. 2 cm-es). Aki így szereti, az tegye csak 1 tepsibe. A tepsi kenéséhez csak egy kis olajra lesz szükségünk és mehet is bele a nyers tészta, amit kezünkkel belesimítunk. Bátran meg lehet tapogatni, sülés közben ugyanis ismét meg fog kelni egy kicsit. Sütés előtt villával megszurkáljuk. Zsemleszínűre sütjük 180 fokon, utána meg lehet pakolni. Feltét: Az én feltétem most így alakult: A tésztát megkentem egy kis light tejföllel. Fél uborkát, 4 paradicsomot, 1 lilahagymát daraboltam rá ízlésesen. 15 dkg csirkemell sonkát csíkokra vágtam, és a tetejére dobáltam pár kocka feta sajt kíséretében. A tetejére kevéske trappistát szórtam. Elektromos sütőm van, a feltétet már csak felső sütőszállal sütöttem rá. Kenyérlángos készítése esetén a feltét vastagon kent tejfölből, lila hagymából és sovány húsféléből áll. Tanácsok: Fogyasszátok egészséggel és örömmel! :o) Fotót találtok róla a fogyis naplóm 7. hozzászólásában. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Lefogyok és pont! Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |