Tutireceptek.hu fejléc

Gorgonzolamártásos, morzsás brokkoli (2 személyre) recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
fél kg brokkoli
2 dl tejszín
5 dkg gorgonzola (vagy más kéksajt)
2, 3 ek száraz vermut (vagy sherry, vagy fehérbor)
só, bors
frissen reszelt szerecsendió
3 dkg dió
1 szelet kenyér
diónyi vaj a tál kikenéséhez
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A sütőt grillfokozatra kapcsoljuk. A brokkolit rózsáira szedjük, egy lábasban vizet forralunk,
pici sót és egy gerezd fokhagymát teszünk bele. Egy párolóedénybe vagy szűrőbe helyezzük a brokkolirózsákat. A víz gyöngyözzön, a szűrő alja ne érjen hozzá. Fedő alatt kb. 8 perc alatt roppanósra pároljuk. Amíg párolódik a brokkoli, elkészítjük a mártást: a tejszínt forráspontig melegítjük, kissé beforraljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt gorgonzolát, beleolvasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele. Kevés vermutot adunk hozzá. Alacsony tűzön mártás sűrűségűre főzzük. Egy hőálló tálat kivajazunk,
beletesszük a brokkolit. Leöntjük a sajtmártással. A diót és a kenyeret aprítógépben morzsa állagúra őröljük. Rászórjuk a mártásos brokkoli tetejére, majd grill alá tesszük, épp csak addig, hogy a szósz bugyogjon, a teteje pedig ropogós arany színűre piruljon.

Tanácsok:
Azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös brokkoli leves » Tejszines hús 4 személyre » Gnocchi brokkolis raguval » Brokkolis krumplifelfújt
» Sajtos brokkoli krémleves » Brokkoli krémleves Ágitól » Rakott hús 4 személyre » Brokkoli fokhagymás vajban
» Sajtos-brokkolis pulyka » Brokkolis tészta » Lecsós brokkoli » Majonézes brokkolisaláta
» Spagetti brokkolival » Tepsis brokkoli Alexától » Brokkoli sült burgonyával » Crumble (morzsás süti)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.