| Gombakrém szendvicsekhez, pirítóshoz receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 20-25 dkg mezei vagy erdei gomba (májusi pereske, mezei szegfűgomba, stb.), 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj, 2 dl tejföl. Ízlés szerint: só és petrezselyemzöld. Elkészítés: A gombát a vöröshagymával, fokhagymával és egy kevés sóval, a vaj felével megdinszteljük (keverjük, mert könnyen leég!). Hozzáadjuk a vaj maradékát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd botmixerrel krémesítjük, végül a tejföllel készre keverjük. Pirítós kenyéren tálaljuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |