| Gibenyica receptSütemények, édességek Hozzávalók: liszt, víz, libazsír, sütnivaló tök, vaníliás cukor, fahéj. Elkészítés: A lisztet langyos vízzel és libazsírral összekeverem, összedolgozom, hogy könnyen nyújtható tészta legyen. Kétfelé osztom, az egyiket kizsírozott tepsibe nyújtom kb. méretre. A tököt lereszelem, a fahéjas cukorral összekeverem és a tésztára terítem lazán. A kinyújtott tészta másik felét lazán ráterítem, tojásfehérjével megkenem és villával megszurkálom. Közepes hőmérsékletnél sütöm, kihűlve szeletelem. Különlegesen finom és gyorsan elkészül! Tanácsok: Ha a reszelt tök levet eresztene, facsarjuk ki. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Zsóka54 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |