Tutireceptek.hu fejléc

Gibenyica recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
liszt, víz, libazsír, sütnivaló tök, vaníliás cukor, fahéj.

Elkészítés:
A lisztet langyos vízzel és libazsírral összekeverem, összedolgozom, hogy könnyen nyújtható tészta legyen. Kétfelé osztom, az egyiket kizsírozott tepsibe nyújtom kb. méretre. A tököt lereszelem, a fahéjas cukorral összekeverem és a tésztára terítem lazán. A kinyújtott tészta másik felét lazán ráterítem, tojásfehérjével megkenem és villával megszurkálom. Közepes hőmérsékletnél sütöm, kihűlve szeletelem. Különlegesen finom és gyorsan elkészül!

Tanácsok:
Ha a reszelt tök levet eresztene, facsarjuk ki.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Zsóka54

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökös gibenyica » Narancsos csokoládé torta » Albán krémes Emyke módra » Hamis túróslepény
» Linzer rudacska » Kókuszos csoki csészében » Baileys szelet » Szalagos farsangi fánk
» Tejbegrízes finomság » Pancake » Kálaszirom » Egyensúly meggyes süti
» Grízpuding DUKAN módra » Pataji kifli » Túrós, gyümölcsös, bögrés » Csokinyelv


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.