| Tökös gibenyica receptHozzávalók: Hozzávalók a tésztához: 50 deka liszt 25 deka zsír vagy margarin(de zsírral az igazi) 1 kávéskanál só 1 tojás Kevés tej TÖLTELÉK; 1 kg reszelt tok Ízles szerint glukonon 2 tasak címet(fahéj) Elkészítés: Elkeszites: A tészta hozzávalóit jól eldolgozzuk.3 részre elosztjuk es minden egyes reszt vékonyán elnyújtunk. A tepsit kizsírozzuk béleszük az elnyújtott tesztat rateszuk a tokot megszorjuk glukononnal, fahejal.Aztan johet ra a masik elnyujtott teszta,megin tok,glukonon,fahej,es vegul az utolso teszta. A tetejel megszurkalom vilaval,es elomelegitet sutoben kisutom. Kb.180-200 fokon,ez sütőtől is függ. Tanácsok: ÉN ALMÁSSAL IS CSINÁLTAM MAR,NEKEM AZ FINOMABB.UGYAN EZ AZ ALMÁS TÖLTELÉKKEL MINT A TÖKÖSSEL,MINDEN UGYAN UGY MEGY CSAK A TOK HELYET RESZELT SAVANYKÁS ALMÁVAL. Jo etvagyat hozza! A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |