| Gesztenyés-őszibarackos krémkehely receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 2,5 dl tej 2 db tojássárgája 1 csomag vaníliás pudingpor 5 dkg cukor 3 dl főzőtejszín 1 púpozott teáskanál zselatin 25 dkg gesztenyemassza 8db őszibarack tejszínhab csokireszelék vagy -darabok a díszítéshez Elkészítés: A krémhez a pudingport a tojássárgájával, a cukorral és a tejjel csomómentesen összekeverjük. Gyenge tűzön, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, és a kevés vízben felolvasztott zselatint. Kehelypoharakat hideg vízzel kiöblítünk, majd kockára vágott őszibarackot és reszelt gesztenyemasszát teszünk mindegyik pohár aljára. (Először a barack jön, utána a gesztenye.) Kanállal mindegyikre krémet rakunk (a poharak bő feléig), majd fóliával letakarva hűtőbe tesszük őket, míg a krém megdermed. Tálalás előtt tejszínhabbal díszítjük, és megszórjuk a maradék őszibarack darabokkal. Extra díszítésként reszelt csokit is adhatunk ízléstől függően, de anélkül is nagyon finom. A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |