Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés-őszibarackos krémkehely recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
2,5 dl tej
2 db tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dkg cukor
3 dl főzőtejszín
1 púpozott teáskanál zselatin
25 dkg gesztenyemassza
8db őszibarack
tejszínhab
csokireszelék vagy -darabok a díszítéshez

Elkészítés:
A krémhez a pudingport a tojássárgájával, a cukorral és a tejjel csomómentesen összekeverjük. Gyenge tűzön, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, és a kevés vízben felolvasztott zselatint. Kehelypoharakat hideg vízzel kiöblítünk, majd kockára vágott őszibarackot és reszelt gesztenyemasszát teszünk mindegyik pohár aljára. (Először a barack jön, utána a gesztenye.) Kanállal mindegyikre krémet rakunk (a poharak bő feléig), majd fóliával letakarva hűtőbe tesszük őket, míg a krém megdermed. Tálalás előtt tejszínhabbal díszítjük, és megszórjuk a maradék őszibarack darabokkal. Extra díszítésként reszelt csokit is adhatunk ízléstől függően, de anélkül is nagyon finom.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Leveles töpörtyűs pogácsa » Sonkás-sajtos croissant » Gyömbéres-narancsos keksz » Pikans izü sajtos langos
» Sajtos-diós muffin » Apró sajtos kifli » Sósperec » Pogi, ahogy én szeretem
» Sós apróságok » Túrós pogika » Házilag Diákcsemege » Szezámos kifli - Sörkorcsolya
» Isteni sajtos csiga » Újhagymás lepény » Pizzás rúd » Mexikói pizzás csiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.