| Gesztenyés muffin kávékrémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 150 g tejcsokoládé 100 g vaj 1 teáskanál kakaó 50 g barna cukor 2 evőkanál rum 1 teáskanál vaníliakivonat 3 tojás 125g gesztenyepüré 150 g liszt 1 csapott teáskanál sütőpor A krémhez 200 g puha vaj 200 g porcukor 1 teáskanál vaníliakivonat 1 teáskanál instant kávé A díszítéshez kakaópor kávészemek Elkészítés: A muffinforma mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt helyezünk, a sütőt 180 fokra melegítjük. A csokoládét a vajjal, a vaníliával és a kakaóporral vízgőz felett felolvasztjuk. Belekeverjük a cukrot, a rumot, majd a tojást és végül a gesztenyemasszát. Beleforgatjuk a sütőporos lisztet is, teljesen csomómentes masszát kell kapnunk. Egyenlően elosztva a formába kanalazzuk a tésztát, sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük. A krémhez habverő segítségével kikeverjük a vajat, beleöntjük a vaníliakivonatban feloldott kávét, majd apránként adagolva a porcukrot addig verjük tovább a keveréket, amíg könnyű, habos nem lesz a krém. Habzsákba töltjük a kávékrémet, és az időközben kihűlt muffinok tetejére habrózsákat nyomunk. Meghintjük kakaóporral és egy-egy kávészemmel díszítjük a süteményt. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |