Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági betyáros paprikás recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
10 dkg. füstölt húsos szalonna,
2 db. közepesen nagy vöröshagyma,
fűszerpaprika,
só,
őrölt fekete borts,
35 dkg. sertéshús,
l kg. zöldbab,
3 evőkanál liszt,
2 dl. tejfel.

Elkészítés:
szalonna zsírját kiplvasztjuk, a pörcöt kivesszük. A zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikázzuk izlés szerint, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst. Kevés vizet aláöntve félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a friss, feldarabolt zöldbabot. Lefödjük az ételt és készre pároljuk. A vágán a lisztel és tejfellel besűrotjük, felrottyantjuk. A szalonnapörcökkel díszítve tálaljuk.

Tanácsok:
Bográcsban készítve az igazi.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkepaprikás másképp » Fokhagymás-paprikás omlett » Galyasági pacal bográcsban » Cukkinis-paprikás hús
» Tejfölös csirkepaprikás » Betyáros bolognai » Tejfeles paprikás burgonya » Tejfölös paprikás krumpli
» Csirkepörkölt betyárosan » Paprikás krémleves » Galyasági finom falatok » Galyasági töltött pecsenye
» Amurpaprikás » Paprikás zeller » Nokedlis paprikás krumpli » Tejfölös gombapaprikás


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.