| Galyasági betyáros paprikás receptHúsételek Hozzávalók: 10 dkg. füstölt húsos szalonna, 2 db. közepesen nagy vöröshagyma, fűszerpaprika, só, őrölt fekete borts, 35 dkg. sertéshús, l kg. zöldbab, 3 evőkanál liszt, 2 dl. tejfel. Elkészítés: szalonna zsírját kiplvasztjuk, a pörcöt kivesszük. A zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikázzuk izlés szerint, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst. Kevés vizet aláöntve félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a friss, feldarabolt zöldbabot. Lefödjük az ételt és készre pároljuk. A vágán a lisztel és tejfellel besűrotjük, felrottyantjuk. A szalonnapörcökkel díszítve tálaljuk. Tanácsok: Bográcsban készítve az igazi. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |