| Fűszeres marhaszelet brokkolival receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg. hátszín 1 evőkanál olívolaj 1 hagyma vékonyra szeletelve 1 evőkanál paradicsompüré 0.5 dl vörösbor 2 teáskanál fenyőmag (lehet mandula is) 1 teáskanál apróra vágott mentalevél 1 mokkáskanál pirospaprika 1 kis darab erős paprika (elhagyható) 1 citrom reszelt héja 1 kis fej brokkoli rózsáira szedve 3 gerezd fokhagyma Elkészítés: A pépesített fokhagymát keverd el az olajjal, és forgasd bele a hússzeleteket. Forró serpenyőben szeletenként süsd barnára mindkét oldalát 1-2 perc alatt, aztán tedd félre. Kisebb lángon fonnyaszd meg a hagymát a maradék olajon, majd add hozzá a paradicsompürét, fenyőmagot, mentát és a citromhéjat, és párold 2-3 percig. Öntsd fel 0.5 dl vízzel, tedd vissza a hátszínt a serpenyőbe és rottyantsd össze a fűszerekkel. Közben kevés sós vízben párold a brokkolit félpuhára, majd szűrd le. Tálald a hússzeletek mellé. A receptet beküldte: Ne add fel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |