Tutireceptek.hu fejléc

Fügedzsem, ahogy én készítem. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Érett füge
Kristálycukor vagy édesítő ízlés szerint
Őrölt fahéj
Őrölt szegfűszeg

Elkészítés:
A megmosott fügének lehúzom a bőrét /nem szükséges/,kisebb darabokra vágom,és felteszem főni állandó keverés mellett.
Kb. 10-15 percet forralom,addigra már szétfő a füge,belekeverem a cukrot vagy édesítőt,a fahéjat,szegfűszeget,és 5 percig még forralom kevergetve.

Üvegekbe merem,és száraz dunsztba teszem.

Tanácsok:
Van,amikor minden édesítés nélkül,csak fűszerekkel készítem,így aki diétázik is,meg tudja enni.

Lehet fűszerezni levendula virággal is,vagy citromkarikát is lehet belefőzni.

Nekem évekig eláll így a dzsemem,van még 5 éves is a kamrámban.
Mivel 2 fügefánk van,rengeteg dzsemet főzök fügéből.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Martini ahogy én csinálom » Pityókás fügedzsem » Sülthús ahogy mi szeretjük » Tiramisu ahogy én készítem
» Kuglóf ahogyan én szeretem » Wrap, ahogy mi szeretjük » Pizza, ahogy én készítem » Hókifli, ahogy én csinálom
» Flódni, ahogy mi készítjük » Hókifli, ahogy én tudom » Tofu ahogy én csinálom » Gyros ahogy én csinálom...
» Tégy ahogy a kedved engedi » Ahogy én készítem a nyulat » Brassói, ahogy én készítem » Pogi, ahogy én szeretem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.