| Fügedzsem, ahogy én készítem. receptSütemények, édességek Hozzávalók: Érett füge Kristálycukor vagy édesítő ízlés szerint Őrölt fahéj Őrölt szegfűszeg Elkészítés: A megmosott fügének lehúzom a bőrét /nem szükséges/,kisebb darabokra vágom,és felteszem főni állandó keverés mellett. Kb. 10-15 percet forralom,addigra már szétfő a füge,belekeverem a cukrot vagy édesítőt,a fahéjat,szegfűszeget,és 5 percig még forralom kevergetve. Üvegekbe merem,és száraz dunsztba teszem. Tanácsok: Van,amikor minden édesítés nélkül,csak fűszerekkel készítem,így aki diétázik is,meg tudja enni. Lehet fűszerezni levendula virággal is,vagy citromkarikát is lehet belefőzni. Nekem évekig eláll így a dzsemem,van még 5 éves is a kamrámban. Mivel 2 fügefánk van,rengeteg dzsemet főzök fügéből. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |