Tutireceptek.hu fejléc

Francia tejszínes zöldborsóragu rántott füstölt sajttal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
60 dkg zöldborsó (mirelit)
1 fej lilhagyma
20 centis póréhagyma
2 zöldpaprika
6 dkg csiperkegomba
1 csapott evőkanál liszt
4 dl tejszín
3 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
őrölt bors


rántott sajthoz
48 dkg füstölt sajt
16 dkg liszt
4 tojás
20 dkg zsemlemorzsa
2 dl olaj, a sütéshez

Elkészítés:
A felolvasztott vajba szórjuk bele az apróra vágott lila hagymát, a felkarikázott póréhagymát, a kisebb kockákra darabolt paprikát és gombát. Magas tűzön kissé pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a leszűrt zöldborsót. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk meg, és petrezselyemmel fűszerezzük. Amikor felforrt, lassú tűzön főzzük 10-12 percig, majd húzzuk le a tűzről. A feltéthez a füstölt sajtot vágjuk 12 dekás szeletekre, majd a szeleteket keresztben is vágjuk el, hogy háromszög alakúak legyenek. Forgassuk kétszer egymás után lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába, majd forró olajban minden oldalukat süssük pirosra. Ha elkészült, papírszalvétára téve csepegtessük le. A zöldborsóragut merjük tányérokba, szórjuk meg kevés petrezselyemmel, és külön kínáljuk mellé a rántott füstölt sajtot.

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 1343 kcal

A receptet beküldte: wikyca0


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes zellerkrémleves » Tejszínes gombaleves » Csirke francia módra » Francia zöldségtál
» Olasz rántotta » Rántott tojás - 1. » Vendégváró tejszines hús » Tejszínes barackfagyi
» Cukkinis-tejszínes gnocchi » Tejszínes-gombás karfiol » Rántott hús (anti-candida) » Tejszínes citromfagylalt
» Szőlőhegyi rántott tojás » Tejszínes csirkehús » Tejszínes rakott krumpli » Kacsamell sajttal, almával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.