Tutireceptek.hu fejléc

Fonott pulykamell forró meggyel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg pulykamellfilé

frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
1 dl olívaolaj

A forró meggyhez:
2 evőkanál virágméz
30 dkg friss, fagyasztott vagy befőtt meggy
kevés őrölt fahéj
kevés őrölt gyömbér
1 dl száraz vörösbor
2 dkg vaj

A körethez:
burgonya

4 dkg vaj
kb 1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés:
A megmosott és leszárított pulykamellet éles késsel 4 egyforma, hosszúkás szeletre vágjuk, majd minden szeletet 3 hosszú csíkra vágunk úgy, hogy az egyik oldaluk egyben maradjon, ez tartja össze a fonatot. Ezután szorosan összefonjuk, a végét hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük, hogy sülés közben ne nyíljon szét, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, meglocsoljuk az olívaolajjal, és míg a köreteket készítjük, lefóliázva a hűtőbe tesszük pácolódni.
A forró meggyhez a virágmézet karamellizáljuk, rászórjuk a kimagozott meggyet, összeforgatjuk, kevés őrölt fahéjjal és gyömbérrel fűszerezzük, meglocsoljuk a vörösborral, majd ha felforrt, hozzáadjuk a vajat, és lehúzzuk a tűzről.
A meghámozott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd a forró vajon az aprított petrezselymet megfuttatjuk, hozzáadjuk a megfőtt, leszűrt burgonyát, lazán összerázzuk úgy, hogy a burgonya ne essen szét.
Végül a pácolt pulykafonatokat saját pácoló olajával, forró serpenyőben oldalanként 6-8 perc alatt pirosra sütjük.
Tálaláskor a petrezselymes burgonyát és a forró meggyet tányérra szedjük, és melléfektetjük a fonott pulykamellet.

Tanácsok:
Fonatot készíthetünk a receptben leírt technológiával csirkemellből, sertésszűzből, bárányfiléből, őzfiléből is!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykamell Gellért módra » Búbos pulykamell » Muffin csokival és meggyel » Csípős pulykamell
» Marika pulykamell tortája » Spenótos pulykamell » Vérpezsdítő forró csoki » Különleges fonott kalács
» Almás pulykamell » Brokkolis pulykamell » Forrócsoki » Pulykamell raclette
» Forró méz » Forró almás bólé » Tejszínes pulykamell » Egyszerű forró csokoládé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.