| Fonott pulykamell forró meggyel receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg pulykamellfilé só frissen őrölt bors őrölt szerecsendió 1 dl olívaolaj A forró meggyhez: 2 evőkanál virágméz 30 dkg friss, fagyasztott vagy befőtt meggy kevés őrölt fahéj kevés őrölt gyömbér 1 dl száraz vörösbor 2 dkg vaj A körethez: burgonya só 4 dkg vaj kb 1 csokor friss petrezselyem Elkészítés: A megmosott és leszárított pulykamellet éles késsel 4 egyforma, hosszúkás szeletre vágjuk, majd minden szeletet 3 hosszú csíkra vágunk úgy, hogy az egyik oldaluk egyben maradjon, ez tartja össze a fonatot. Ezután szorosan összefonjuk, a végét hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük, hogy sülés közben ne nyíljon szét, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, meglocsoljuk az olívaolajjal, és míg a köreteket készítjük, lefóliázva a hűtőbe tesszük pácolódni. A forró meggyhez a virágmézet karamellizáljuk, rászórjuk a kimagozott meggyet, összeforgatjuk, kevés őrölt fahéjjal és gyömbérrel fűszerezzük, meglocsoljuk a vörösborral, majd ha felforrt, hozzáadjuk a vajat, és lehúzzuk a tűzről. A meghámozott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd a forró vajon az aprított petrezselymet megfuttatjuk, hozzáadjuk a megfőtt, leszűrt burgonyát, lazán összerázzuk úgy, hogy a burgonya ne essen szét. Végül a pácolt pulykafonatokat saját pácoló olajával, forró serpenyőben oldalanként 6-8 perc alatt pirosra sütjük. Tálaláskor a petrezselymes burgonyát és a forró meggyet tányérra szedjük, és melléfektetjük a fonott pulykamellet. Tanácsok: Fonatot készíthetünk a receptben leírt technológiával csirkemellből, sertésszűzből, bárányfiléből, őzfiléből is! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |