| Fokhagymás-joghurtos csirke zöldségekkel receptHúsételek Hozzávalók: - 50 dkg csirkemell - 50 dkg fagyasztott vagy friss zöldségkeverék - fél fej hagyma - 2-3 gerezd zúzott fokhagyma - 3 dl natúr joghurt - fehérbors - citromlé - szerecsendió - só - liszt Elkészítés: A felkockázott és besózott csirkemellet kevés olajon elkezdjük sütni. Amikor már kezd barnulni, hozzáadjuk a fagyos zöldségeket. Ha már a zöldségek felengedtek és kicsit megpirultak, felöntjük 2 dl vízzel, és fedő alatt főzzük tovább. Ha túl gyorsan elpárologna a víz, pótoljuk. Amikor már majdnem kész az étel (alig van leve és a hús puha), hozzáadjuk a karikákra vágott hagymát és a fokhagymát. Még egy kicsit főzzük, közben a joghurtot elkeverjük 1 evőkanál liszttel, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, fehérborssal, szerecsendióval és pár csepp citromlével, majd hozzáadjuk a zöldséges húshoz. Éppen csak összeforraljuk (különben a joghurt összeugrik), és melegen rizzsel, tésztával vagy önmagában tálaljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |