| Finom szűzpecsenye szalonnába tekerve receptHúsételek Hozzávalók: 3 db nagyobb szűzpecsenye, összesen kb. 1, 2 kg, 225 g bőr nélküli sovány baconszalonna, 25 g v. 2 ek. vaj, 150 ml vörösbor A szilvás töltelékhez: 25 g v. 2 ek. vaj, 1 hagyma finomra vágva, 115 g gomba vékonyra szeletelve, 4 szilva kimagozva és feldarabolva, 2tk. szántott fűszernövény, 115 g friss, fehér kenyérből készült morzsa, 1 tojás, só, frissen őrölt fekete bors A mártáshoz: 16 szem szilva, 150 ml vörösbor, 16 szem gyöngyhagyma, 30g v. 2ek. liszt, 300 ml csirkehúslé Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat). A hússzeleteket tisztítsuk meg, az inakat és a zsírt szedjük le róla. Hosszában vágjuk fel őket a háromnegyed részükig, nyissuk szét és simítsuk le, amennyire lehet. A töltelékhez olvasszuk meg a vajat, és pirítsuk benne a hagymát üvegesre. A gombát tegyük bele, és még öt percig süssük. Tegyük egy tálba, és a töltelékhez való anyagokkal keverjük össze. A hússzeletekből kettőre tegyünk tölteléket, a harmadikat pedig helyezzük rájuk. A baconszalonnákat egy kés lapjával simítsuk ki, amennyire lehet. A szalonnát vágjuk szeletekre, és ezeket helyezzük rá a húsra, 2 cm-es távolságra egymástól. Takarjuk le egy darab alufóliával, és fordítsuk meg, a szalonnacsíkok két végét tűzzük össze. Fordítsuk vissza a hústekercset, és vegyük le a fóliát. Tegyük egy tepsibe, és vajjal kenjük meg. Locsoljunk bort köréje, és egy és negyedórán keresztül süssük, néha locsoljuk meg saját levével. Egyenletesre kell barnulnia. A maradék szilvát és a vörösbort forraljuk együtt, hogy a gyümölcs megpuhuljon. A hagymát sós vízben tíz percig pároljuk puhára, majd csöpögtessük le és tegyük a szilvához. A húst tegyük egy tálra, vegyük le róla a csíkokat, és alufóliával lazán borítsuk be, felszeletelés előtt 10-15 percig hagyjuk állni. A tepsiből szedjük ki a zsírt, a többihez adjunk lisztet, és 2-3 percig óvatosan forraljuk. Keverjük hozzá a húslét, forraljuk fel, és még öt percig pároljuk. Fűszerezzük ízlés szerint. A mártást öntsük rá a szilvára és a hagymára, forraljuk össze. Tálalhatjuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |