| Fenséges túrógombóc elkészítésének titka receptTésztafélék Hozzávalók: 0,5 kg túró 2 db tojás 80 gr dara 1 citromhéj reszelve csipet só morzsa barnacukor tejföl. Elkészítés: Megosztom a Facebook-on »»» Hozzávalók 4-5 adaghoz (12-16 gombóchoz) 0,5 kg túró 2 db tojás 80 gr dara 1 citromhéj reszelve csipet só morzsa barnacukor tejföl. Elkészítés Amitől ez a recept különleges, az nem más, minthogy a tojást szétválasztjuk, és a fehérjét külön felverjük. Ezt követően az összekevert túró, dara, tojássárga egyvelegbe beleforgatjuk a felvert fehérjét, majd forrásban lévő vízben kifőzzük. Cukrot nem kötelező a gombócba nem tenni, de természetesen, ha nem bírjuk ki nélküle, ér édesíteni. Arra figyeljünk, hogy jobb, ha a túró darabos, mint ha túl krémes. Ha megfőtt a gombóc, megpirítjuk a morzsát és kicsit megcukrozzuk a tejfölt. Ehhez jöhet mindenféle, amit a fantáziánk és az ízlésünk elbír, lekvár, narancs vagy mirelit erdei gyümölcs megrottyantva. Jó étvágyat! A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |