| Fehérboros-rebarbarás hegyaljai rakottas receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj, 1,5 dl tejszín, őrölt fehérbors, 2 evőkanál mustár, 4 dl tejföl, só, őrölt bors, 4 dl Tokaji bor, 40 dkg trappista sajt, 1 db pirospaprika, 1 db zöldpaprika, igény szerint olívaolaj, 1 fej karfiol, 2 db sárgarépa, 2 szál rebarbara. Elkészítés: A sertéskarajt szeletekre vágjuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A megtisztított rebarbaraszálakat kb. fél óráig 2 dl fehérborban áztatjuk. A megtisztított sárgarépákat egyben hagyjuk. A rózsáira szedett karfiolt sós vízben félig puhára pároljuk. A mártáshoz elkeverjük a tejfölt a tejszínnel, a maradék fehérborral, hozzákeverjük a mustárt, 15 dkg megreszelt sajtot, őrölt fehér borssal és pirospaprikával fűszerezzük. Egy hosszúkás jénai tálat olívaolajjal meglocsolunk. Kevés mártással kibéleljük, ráhelyezzük a hússzeletek egy részét. Erre a karfiolrózsák egyharmada, majd ismét mártás következik. Középre helyezzük a hosszú sárgarépákat, mellé az újabb egyharmad karfiolt. Ismét meglocsoljuk mártással, és befedjük a hússzeletekkel. Tetejére rakjuk a maradék karfiolt és mártást. A tetejét sajtszeletekkel, színes paprikakarikákkal díszítjük, végül a tál két oldalán elhelyezzük a borba áztatott rebarbarát. Lelocsoljuk kb. 1,5 dl fehérborral. Lefedjük, és 150 fokos sütőben kb. 1 óráig sütjük. Az utolsó 20 percben levesszük a fedelet, hogy a teteje szépen megpiruljon. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |