Tutireceptek.hu fejléc

Fehérboros körteleves túrógaluskákkal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg körte
víz, amennyi ellepi
1 dl fehérbor
1 dl tejszín
kevés barnacukor
kevés citromlé
őrölt gyömbér
őrölt fahéj
őrölt szerecsendió
2 szegfűszeg

A galuskákhoz:
25 dkg túró
5 dkg búzadara
2 tojás
2 dkg vaj

1-2 tk. cukor

Elkészítés:
A körtéket meghámozzuk, a magházukat kivágjuk, nagyobb kockákra vágjuk a gyümölcshúst. Egy lábosban feltesszük őket főni, annyi vízben, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a szegfűszeget is, meg a többi ízesítőt (az arányok ízlés dolga, kóstolgatni kell, később még lehet módosítani). Mikor puhára főtt (hamar megvan), hagyjuk picit hűlni és botmixerrel pürésítjük. Utána hozzáöntjük a bort és a tejszínt, megint fűszerezzük az őrölt fűszerekkel (a gyömbérből tehetünk kicsit többet, de egyéni választás, hogy melyik domináljon) és éppen csak felforraljuk.

A galuskákhoz a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük. Utána kézzel kis gombócokat formálunk belőlük és lobogó sós vízbe dobjuk őket. Mikor feljönnek a víz színére, kiszedegetjük őket és szűrőbe téve lecsöpögtetjük.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ketchupos-fehérboros hús » Tejszínes körteleves » Fehérboros csirke » Hideg vilmoskörteleves
» Fehérboros csülöksült » Joghurtos körteleves 2 » Fehérboros-narancsos puncs » Fehérboros krémtorta
» Boros körteleves » Fehérboros póréhagymaleves » Joghurtos körteleves » Fehérboros rostélyos
» Vaniliás körteleves » Fehérboros limonádé » Fehérboros gombamártás » Mazsolás almaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.