| Farsangi fánk - ahogy anyukám készíti receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1kg liszt 1csg szárított élesztő 15 dkg cukor csipetnyi só 3db tojás 15 dkg olvasztott margarin valamint tej annyi, hogy gyenge tésztát kapjunk Elkészítés: A lisztre rászórjuk az élesztőt,a cukrot,a sót,és a nem forró margarint,majd a három tojást. A tejet meglangyosítjuk, így adagoljuk rá, összegyúrjuk a tésztát. Lehet kézzel is dagasztani, de főzőkanállal is. Mikor ez elkészült, letakarjuk és meleg helyen 1-2 órát pihentetjük. Majd kinyújtjuk, nagy pogácsaszaggatóval vagy egy vékonyfalú pohárral kiszaggatjuk, lefelé tartva kis lyukat vályunk a közepébe és forró olajba kisütjük. Ízlés szerint lehet porcukorral hinteni, lekvárt rákenni, vagy akár mindkettőt. Tanácsok: Arra vigyázni kell,hogy semmi ne legyen hideg, fontos, hogy ne legyenek hidegek a hozzávalók. Amikor a tésztát meggyúrtuk, akkor meg kell szórni liszttel a tetejét és az oldalát is, így nem ragad a tészta az edény falához. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Szabokisandi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |