| Fagylalt forró csókoládészósszal receptFagylaltok Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 30 g átszitált kakaópor 1/2ögre lágy vagy sötét barna cukor 30 g vaj 1 evőkanál kukoricaszirup 4 adag vaníliafagylalt Elkészítés: A kakaóport egy bögre forrásban levő vízzel tegyük egy lábasba, keverjük el, majd óvatosan forraljuk fel. Vegyük kisebb fokozatra a tűzhelyet, s időnként felverve további 10 percig főzzük, vagy míg levének 3/4-ét elfőtte. Kavarjuk bele a cukrot, kukoricaszirupot, valamint a vajat, s lassú tűzön 2-3 percig főzzük, míg a cukor és a vaj elolvadt, s szósz fényes lett. Tegyük a fagylaltot négy tálkába. Öntsünk nyakon a forró csokoládészósszal, s azonnal tálalhatjuk. A receptet beküldte: borda.agi@postafiok.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |