Tutireceptek.hu fejléc

Ibolyafagylalt recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
nagy adag ibolyavirág
2 dl tej
vaníliaízű fagylaltpor /olyan, amit nem kell főzni/

Elkészítés:
Az ibolyákról leszedegetem az apró szirmokat, majd megmosom ezeket. Ezt követően egy magas falu edénybe beleöntök 2 dl hideg tejet, és beleszórom a megmosott szirmokat. Botmixer segítségével addig keverem, amíg a szirmokat nagyon apró darabokra összevagdossa. Így egy lila színű anyagot kapok. Ezután beleteszem a fagyiport, és tovább keverem a krémállag eléréséig. Kis tálkákba öntöm, és mehet a fagyasztóba.

Tanácsok:
Sokan nem tudják, hogy az ibolya virága ehető, pedig tényleg ehető. Én most készítettem ibolyafagyit először, és nagyon ízlett.


A receptet beküldte: Lady Blakeney


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csoki gombóc » Citromos sorbet meleg napokra » Áfonyafagylalt » Nektarinos fagylalt
» Cseresznyés jégdesszert » Karamell fagyi » Eperfagylalt gyümölccsel » Kávékrém Fagylalt
» Mazsolás álom » Málnasörbet » Tejszínes barackfagyi » Ananász sorbet
» Kiwis reggeli turmix » Házi gyümölcs fagyi » Rumos fagylaltkehely » Szilvafagyi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.