| Ibolyafagylalt receptFagylaltok Hozzávalók: nagy adag ibolyavirág 2 dl tej vaníliaízű fagylaltpor /olyan, amit nem kell főzni/ Elkészítés: Az ibolyákról leszedegetem az apró szirmokat, majd megmosom ezeket. Ezt követően egy magas falu edénybe beleöntök 2 dl hideg tejet, és beleszórom a megmosott szirmokat. Botmixer segítségével addig keverem, amíg a szirmokat nagyon apró darabokra összevagdossa. Így egy lila színű anyagot kapok. Ezután beleteszem a fagyiport, és tovább keverem a krémállag eléréséig. Kis tálkákba öntöm, és mehet a fagyasztóba. Tanácsok: Sokan nem tudják, hogy az ibolya virága ehető, pedig tényleg ehető. Én most készítettem ibolyafagyit először, és nagyon ízlett. A receptet beküldte: Lady Blakeney Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |