| Fagyival nyakon öntött ananász receptFagylaltok Hozzávalók: 1 gránátalma, 2 bébiananász, 2 dkg vaj, 3 tk barnacukor, 1/2 teáskanál vaníliás cukor, 1/2 narancs, 2 evőkanál rum , 15 dkg vanília fagylalt, 1 dkg aprított pisztácia. Elkészítés: A gránátalmát, úgy, mint a narancsot, meghámozzuk, a fehér részét eltávolítjuk, majd feldaraboljuk. A piros gyümölcsmagot tegyük félre egy kis edénybe. Hámozzuk meg a bébiananászt, vágjuk nagyobb darabokra, és a középső, kemény részét távolítsük el. Erre a célra leginkább egy almamagozó felel meg. A vajat forrósítsük fel, és tegyük rá az ananászdarabokat. Szórjuk meg a barna- és a vaníliás cukorral, kb. 4 perc alatt, többszöri forgatás mellett karamellizáljuk. Ne felejtsük el a gázt alacsony hőfokra tekerni! Közben felezzük meg a narancsot, facsarjuk ki. A narancslevet a rummal együtt tegyük egy edénybe, forraljuk fel, és sűrítsük be. Az ananászt tegyük a tányérra, öntözzük meg a rumos-narancsos öntettel, szórjuk meg a gránátalma félre tett magjával. Szolgáljunk fel mellé vanília fagylaltot pisztácia darabokkal. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |