| Epres piskótaszelet mézes mascarponekrémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 4 tojás 8 dkg cukor 10 dkg liszt harmad csomag sütőpor A krémhez: 2 dl tejszín 25 dkg mascarpone negyed rúd vanília kikapart belseje 5 dkg méz A rétegezéshez: 20-25 dkg eper (ízlés szerint) A tálaláshoz: 4-5 szem eper pisztácia Elkészítés: A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját a liszt felével és 3 evőkanál vízzel pépé keverjük, majd a habba forgatjuk. Végül a sütőporral elkevert maradék lisztet is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire egy 20 cm széles 1 cm vastag csíkot kenünk a tésztából. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, majd 2 csíkra vágjuk, ezek kerülnek majd egymásra. A krém hozzávalóit egy tálban elkeverjük, majd géppel krémesre habosítjuk. A krém felét egyenletesen elkenjük az alsó lapon, majd kirakjuk szeletelt eperrel. A második lapra csak egy kevés krémet teszünk, elkenjük, majd (krémmel lefelé) az epres rétegre borítjuk. A maradék krémet sima csöves nyomózsákba töltjük, és a sütemény tetejére csíkokat húzunk belőle. Hűtőbe tesszük összeérni, majd szeletelés után szeletelt eperrel és pisztáciával díszítjük. A receptet beküldte: the edgeof glory Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |