| Epersaláta receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg eper 1 dl fehérbor 1 dl almalé 1 db citrom és 1 db narancs héja 10 dkg porcukor 5 dkg mandula 2 dl tejszín 1 ek. porcukor Elkészítés: A bort, az almalevet és a 10 dkg porcukrot elkeverjük. Beletesszük a citrom és a narancs reszelt héját. Az epreket félbevágjuk és a boros lébe tesszük.Pár percet állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják a gyümölcsöt, majd poharakba, vagy tálkákba adagoljuk. A tejszínt kevés porcukorral habbá verjük, és az adagok tetjére halmozzuk. A mandulát kicsit megpirítjuk, és gazdagon a tejszín tetejére szorjuk. Tanácsok: Díszíthetjük még félbetört babapiskótákkal is. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |