Tutireceptek.hu fejléc

Élesztőmentes kenyér szódabikarbónával nem csak candidásoknak! recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
fél kiló teljeskiőrlésű tönkölyliszt
4 evőkanál hidegen sajtolt olaj
4 deci víz
2 teáskanál Himalája só
1 teáskanál szódabikarbóna
kenyérfűszerek, magvak

Elkészítés:
Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sóval és a szódabikarbónával, hozzáadjuk az olajat és a vizet, és az egészet ragadós masszává gyúrjuk.
Rakhatunk bele magvakat vagy különböző fűszereket. Köménymag, oregano, bazsalikom....
160-170 fokon (légkeveréses) sütjük bő háromnegyed óráig. Tűpróbával ellenőrizzük. Én ezt teflonos őzgerincformában sütöm, kb. a háromnegyedét tölti ki. Ebből szépen kijött, egyéb edénybe nekem eddig beleragadt és kicsit küzdeni kellett vele, hogy ne essen szét.
Sütés után tiszta törlőruhába tekertem, hogy puhuljon a külseje. Esetleg sütés közben lehet kenegetni 1-2x vízzel.

Tanácsok:
Finom puha marad sokáig.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: klikk123


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos kenyérleves » Csoki darabos püspökkenyér » Tökmagos kenyér » Banánkenyér
» Gyors kenyér » Szentjánoskenyér süti » Cserépben sült kenyér » Köményes-rozsos kenyér
» Császárkenyér » Almás-zabpelyhes kenyér » Almakenyér » Lavas (Ősi örmény kenyér)
» Püspök kenyér (poharas) » Hamis csokikenyér » Az én kenyerem » Nagyanyám krumplis kenyere


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.