| Élesztőmentes kenyér szódabikarbónával nem csak candidásoknak! receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: fél kiló teljeskiőrlésű tönkölyliszt 4 evőkanál hidegen sajtolt olaj 4 deci víz 2 teáskanál Himalája só 1 teáskanál szódabikarbóna kenyérfűszerek, magvak Elkészítés: Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sóval és a szódabikarbónával, hozzáadjuk az olajat és a vizet, és az egészet ragadós masszává gyúrjuk. Rakhatunk bele magvakat vagy különböző fűszereket. Köménymag, oregano, bazsalikom.... 160-170 fokon (légkeveréses) sütjük bő háromnegyed óráig. Tűpróbával ellenőrizzük. Én ezt teflonos őzgerincformában sütöm, kb. a háromnegyedét tölti ki. Ebből szépen kijött, egyéb edénybe nekem eddig beleragadt és kicsit küzdeni kellett vele, hogy ne essen szét. Sütés után tiszta törlőruhába tekertem, hogy puhuljon a külseje. Esetleg sütés közben lehet kenegetni 1-2x vízzel. Tanácsok: Finom puha marad sokáig. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: klikk123 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |