| Egészben sült sertéskaraj pikáns burgonyával receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj 1 teáskanál durvára tört színes bors 1 evőkanál friss zsálya és rozmaring összevágva 1 evőkanál durva szemű tengeri só 2 evőkanál fokhagyma granulátum (lehet zúzott friss fokhagyma, de az könnyebben megég) 1.5 dl fehér bor 6 db közepes burgonya 2 db héjas alma 1 nagyobb fej lila hagyma fél citrom 3 db egész fokhagyma Elkészítés: A fűszerekkel bedörzsöljük a karajt. Folpackba, jól záródó dobozba 1 éjszakát pácolódni hagyjuk a hűtőben. Másnap sütés előtt kb fél órával kivesszük, hogy szobahőmérsékletű legyen a hús, mikor sütni kezdjük. Bekenjük olajjal. Zsírral kikenünk egy cserépedényt és beletesszük a húst. 220 C fokos sütőben 20-30 percig pirítjuk, hogy a húst megkapja a hő, azaz kérget sütünk húsra. 20-30 perc elteltével a hőt 150 C fokig visszavesszük, és aláöntünk másfél deciliter száraz fehérbort és a húst kb 1-1,5 órán keresztül sütjük. A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, kicsit előfőzzük. A húst kivesszük a sütőből, és a pecsenye léből. Bele rakjuk a burgonyát, cikkekre vágott almát, szeletelt citromot, és a fokhagymát egészben. Majd vissza tesszük rá a húst. 20 perc múlva a krumplis köretet megkavarjuk, majd sütjük addig, míg a hús színt kap. A húst kivesszük vágódeszkára, alufóliával nem túl szorosan betakarjuk. A krumplis köret alól, ha a krumpli puha, leöntjük a pecsenyelét és 200 C fokon pirítjuk. Ez kb 20-30 perc, ezalatt a hús is megnyugszik, és tálalható, szeletelhető. A pecsenyelét beforralva egy kis száraz fehérborral tálalható a hús mellé. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |