Tutireceptek.hu fejléc

Dubarry őszibarackkal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg csirke vagy pulykamell
1 konzervdoboz őszibarackbefőtt félbevágva
4 dl besamelmártás
30 dkg trapistasajt

vegeta

Elkészítés:
Szeletekre vágjuk a mellehúsát, kikloffoljuk, sóval vegetával fűszereük és teflonba kevés olajon kisütjük. Belefektetjük egyás mellé a hússzeleteket egy tepsibe, mindegyikre rakunk egy fél őszibarackot. Leöntjük besamelmártással, megszórjuk a reszelt trapistasajttal és beteszük a sütőbe 200 fokon 40 percre. Addig sütjük amíg a sajt színe aranybarna lesz.

Tanácsok:
Köretnek burgonypüré vagy főtt rizs illik.
A tepsit nem kell lefedni sütés közben.
A húsra tehetünk az őszibarack helyett pl: főtt karfiolt vagy brokkolit is.

Másnap melegítve is ugyanolyan finom mint frissen.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lusta túrós őszibarackkal » Diétás Dubarry-szelet » Dubarry-szelet » Borjújava dubarry-módra
» Fagylalt őszibarackkal » Dubarry csirke, másképp » Gyros tál csirkemellből » Székely káposzta
» Svéd bélszín » Pikáns karaj » Marhahúspástétom » Gombás marhahúsos tészta
» Egybensült gombás fasírt » Nyársalt bárány » Csirkecomb mustármártásban » Márton napi liba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.