| Doughnuts fánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: (12 darabhoz) 2 tojás 20 dkg. kristálycukor 2 dl. tej 12 dkg margarin 1 kiskanál vaníliaaroma 35-40 dkg finomliszt 4 kiskanál sütőpor 1 mokkáskanál só Elkészítés: A tojásokat robotgéppel fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet a puha margarint és a vanília aromát. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, majd az előzőekkel összedolgozzuk. Ezután a tésztát kivajazott doughnuts sütő formába kanalazzuk, majd előmelegített sütőben nagy lángon (200fok, légkeveréses 180fokon)12-15 perc alatt arany barnára sütjük. Bevonhatjuk marcipán mázzal, csokoládéval illetve fahéjas cukorral. 1. Fahéjas máz: Olvasztott margarinnal megkenjük a kihűlt fánkot és fahéjas cukorba forgatjuk. 2. Marcipán máz: 1 csomag Dr. Oetker Dekor cukormáz (marcipán ízű) elkészítünk a csomagoláson lévő utasítások szerint és lehet hozzá adni egy kevés ételszínezéket. Tanácsok: Külön doughnuts fánk sütő kell hozzá, csak ebben lehet sütni. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Ildibildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |