| Disznósajt házilag készítve receptHúsételek Hozzávalók: egy fél kicsontozott sertésfej, 2 db előkészített vese, 1 db szív, egy darab máj, lép, 3 db sertésnyelv, 1 jó nagy marék bőr, 15-20 gerezd fokhagyma, lereszelve, 3 evőkanál fűszerpaprika (ebből 1 evőkanál csípős), Ízlés szerint őrölt bors, só, csipetnyi borsikafű (csombor),őrölt szegfűbors. Elkészítés: A húsboltokban ezek az alapanyagok bármikor beszerezhetők. A disznóságokat egy nagyobb fazékban feltesszük főni, a főzővízbe kevés sót teszünk. Ha a húsok és a belőségek megfőttek hagyjuk a lében teljesen kihűlni. Kiszedve az esetlegesen visszamaradt csontokat a húsokat felcsíkozzuk, de a nyelveket előbb megtisztítjuk, lehámozzuk. Ha kész elkeverjük egy nagy tálban.Ezután kevés főzőlében elkeverjük a fűszereket, majd a húsokra öntjük és átkeverjük, hogy egyenletesen eloszolhasson. Szükség szerinti számban műanyag doboz megformázva és annak fedele, amit rátesszük és súlyt helyezünk. Hűtőbe tolva tároljuk legalább egy éjszakán át. Reggel már fogyasztható és szeletelhető. Másnap már bátran szeletelhető. A massza tölthető műbélbe is, de akkor a massza legyen fűszeresebb. A műbél végeit szorosan bekötjük és így tároljuk Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |