| Eperbólé jégkockával receptItalok, koktélok Hozzávalók: 1 kg. földi eper, 25 dkg. porcukor, 1,4 liter fehér bor, 1 üveg pezsgő, 3 dl. szénsavas ásványvíz, Tálaláshoz jégkockák. Elkészítés: A földi epert megmossuk, megtisztítjuk, tálra tesszük és megszórjuk a porcukorral. Hűtőbe tesszük 2 órára.Ezt követően hűtött borral, a pezsgővel és az ásványvízzel összeöntjük és óvatosan összekeverjük. A gyümölcsöt és a folyadékot egyenletesen osszuk el a poharakban. Mindig hidegen kínáljuk. Tanácsok: Az egyik üveg fehér bor helyett tehetünk vörös bort is. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |