| Diós-kakaós csodasüti receptSütemények, édességek Hozzávalók: Gyúrt tésztához: 30 dkg liszt 15 dkg Rama margarin 15 dkg porcukor fél csomag sütőpor 3 tojás sárgája kevés tej A piskótához: 2 db tojás 20 dkg porcukor 1 dl étolaj 2 dl tej 20 dkg liszt 2 ek kakaópor 1/2 sütőpor A rudak töltéséhez: 20 dkg darált dió ízlés szerinti mennyiségű cukor baracklekvár A mázhoz: 1 cs főzés nélküli vanília pudingpor 18 dkg Rama margarin 18 dkg porcukor 2 ek tej A díszítéshez: fehér és kakaós tortabevonó(elmaradhat) Elkészítés: A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 felé osztjuk (Közepes keménységű tésztát kell, hogy kapjunk.). Külön-külön 25×39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük a lekvárral és megszórjuk cukros dióval,feltekerjük,mint a bejglit. A piskóta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük,majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és a rudakra öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A bevonat: Gőz felett a Rama margarint a cukorral és a tejjel( robot géppel) jó sűrűre kikeverjük. Amikor jól sűrűsödik hozzákeverjük a vaníliás pudingport és még tovább keverjük,míg teljesen sűrű nem lesz. A kihűlt tésztára kenjük. A tetejét még lehet csokival díszíteni. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |