Tutireceptek.hu fejléc

Diós-kakaós csodasüti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Gyúrt tésztához:

30 dkg liszt
15 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
3 tojás sárgája
kevés tej

A piskótához:

2 db tojás
20 dkg porcukor
1 dl étolaj
2 dl tej
20 dkg liszt
2 ek kakaópor
1/2 sütőpor

A rudak töltéséhez:

20 dkg darált dió
ízlés szerinti mennyiségű cukor
baracklekvár

A mázhoz:

1 cs főzés nélküli vanília pudingpor
18 dkg Rama margarin
18 dkg porcukor
2 ek tej

A díszítéshez:

fehér és kakaós tortabevonó(elmaradhat)

Elkészítés:
A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 felé osztjuk (Közepes keménységű tésztát kell, hogy kapjunk.). Külön-külön 25×39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük a lekvárral és megszórjuk cukros dióval,feltekerjük,mint a bejglit. A piskóta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük,majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és a rudakra öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
A bevonat:
Gőz felett a Rama margarint a cukorral és a tejjel( robot géppel) jó sűrűre kikeverjük. Amikor jól sűrűsödik hozzákeverjük a vaníliás pudingport és még tovább keverjük,míg teljesen sűrű nem lesz. A kihűlt tésztára kenjük. A tetejét még lehet csokival díszíteni.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös csodasüti 2 » Fincsi tejfölös csodasüti » Tejfölös csodasüti » Diós csodasüti
» Csodasüti :) » Diós-kakaós csiga » Diós-kakaós süti » Grízes süti (mikróban)
» Eperhab-pohárkrém » Gesztenyés piskótarolád » Mézes-meggyes lepény » Kukac
» Mézes süti » Túrótortám:) » Linzercsoda » Diókrémes szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.