Tutireceptek.hu fejléc

Diós-habos süti / Királyfánk (ami nem is fánk! ) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35 dkg rétesliszt

15 dkg zsír

15 dkg cukor

1 citrom rszelt héja+ egy kis leve is

3 tojás sárgája

fél sütőpor

hab:

3 tojásfehérje habnak felverve
15 dkg cukorral
belekeverünk 10 dkg darált diót

Összeragasztáshoz: baracklekvár

Elkészítés:
Összegyúrjuk a tésztát és vékonyra kinyújtjuk.Kisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A diós habból egy-egy kis kanállal teszünk minden tésztadarabra.Így sütjük.
Mikor megsült,kettesével összeragasztjuk baracklekvárral.
Jópofa,finom és sokáig eláll./ feltéve,ha nem fogy el pillanatok alatt! :)/

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Tikka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós-habos szelet » Diós-habos szeletek » Túrós Gúla » Egyszerű almás sütemény
» Úszóhab (anyukám emlékére) » Mézben sült ananász » Babapiskótás gyumis süti » Bögrés fahéjas almafánk
» Nem hízlaló süti » Kavart almás tészta » Habos csiga » Narancsos palacsinta
» Diós csiga(Kata-féle) » Csokoládés halom » Tiramisu másképpen » Donut (amerikai fánk)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.