| Úszóhab (anyukám emlékére) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 l tej, 4db tojás, 2cs. vanilliás cukor vagy rúd, 5 evőkanál cukor, 3 evőkanál lekvár(lehet bármilyen csak jam nem) 1 evőkanál vaj Elkészítés: A 4 tojás sárgáját 4 ek. cukorral, 1 cs vanilliás cukorral fehérre keverem, úgy hogy 2 dl hideg tejjel fokozatosan hígítom.A maradék tejet közben felforralom és a tojásos tejet hozzáadom.(Óvatosan mert összekapja) (Ez a madártej alapjaleve is) A tojások fehérjéjét cukorral, vanillia cukorral nagyon keményhabot verek, majd a lekvárt óvatosan belekeverem a habba. Egy jénai lapos tálat kivajazok és a habot "kúpalakban" ráteszem ,szépen elsímítom,hogy szép hegyes és magas legyen. Előmelegített sütőben 120 fokon lassan szép barnára sütöm.Nem veszem ki rögtön csak ha kihült,mert össze esik a hab. Széles tálba tálalom úgy hogy a sült hab a vanilliás lén ússzon. Tanácsok: Nagyon mutatós ,finom és hamar kész van. Kisgyerekeknek, gyerekágyas mamáknak ajánlom. A receptet beküldte: gizike57 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |