Tutireceptek.hu fejléc

Diócska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 margin
- 10 dkg (darált) dió
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 2 cs vaníliás cukor
Töltelék:
- 16 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 evőkanál rum (ez elhagyható)

Olyan sütőforma, amely dióalakú (nekem 50 db különálló formám van)

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit robotgéppel kikeverjük. Én először a margarint és a cukrot keverem fehéredésig, majd a többi hozzávalót is beledolgozom. Az elkészült tésztát habzsákba töltöm és a formába nyomok belőlük (kb. a forma háromnegyedéig töltöm meg).
Amíg sülnek a diócskák (előmelegített légkeveréses sütőben, 180 fokon, kb. 25-30 perc) addig kikeverem a robotgéppel a krémet (jó habosra).
Amikor a diócskák kihűltek, akkor a fenti krémmel összeragasztom és prcukorba hempergetem.

Tanácsok:
Nekem teflonos formácskáim vannak, így nem szoktam vajazni és lisztezni, nem ragad bele, hanem szépen kijön belőle a sütemény.
Egy picit lehet, hogy macerásnak tűnik, de megéri, mert nagyon fonom.
Az egyik barátnőmnek nincs ilyen formája és ő úgy oldotta meg, hogy 12 darabos szilikonos formát félig megtöltött a tésztával, erre rákanalazott a krémből, majd erre ismét a tésztából tett és így sütötte meg. Amikor kihűlt porcukorral meghintette. Így is nagyon finom lett, csak így a formája nem dió alakú.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Tim20


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos gyümölcs torta » Daktyla (görög édesség) » Barackos szelet » Kávés kókusz tekercs
» 1 hetes lángos » Balatonszepezdi rakott rétes » Csíkos linzerkarikák » Fügegolyók
» Sztracsatella muffin » Eszterházy golyók » Brüsszeli almatorta » Kirándulók süteménye
» Édes pizza » Raffaelo golyó » Meggyes rakott piskóta » Kavart pite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.