| Diócska receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: - 30 dkg liszt - 1 margin - 10 dkg (darált) dió - 10 dkg porcukor - 2 evőkanál kakaó - 2 cs vaníliás cukor Töltelék: - 16 dkg puha vaj - 20 dkg porcukor - 1 cs vaníliás cukor - 1 evőkanál rum (ez elhagyható) Olyan sütőforma, amely dióalakú (nekem 50 db különálló formám van) Elkészítés: A tészta hozzávalóit robotgéppel kikeverjük. Én először a margarint és a cukrot keverem fehéredésig, majd a többi hozzávalót is beledolgozom. Az elkészült tésztát habzsákba töltöm és a formába nyomok belőlük (kb. a forma háromnegyedéig töltöm meg). Amíg sülnek a diócskák (előmelegített légkeveréses sütőben, 180 fokon, kb. 25-30 perc) addig kikeverem a robotgéppel a krémet (jó habosra). Amikor a diócskák kihűltek, akkor a fenti krémmel összeragasztom és prcukorba hempergetem. Tanácsok: Nekem teflonos formácskáim vannak, így nem szoktam vajazni és lisztezni, nem ragad bele, hanem szépen kijön belőle a sütemény. Egy picit lehet, hogy macerásnak tűnik, de megéri, mert nagyon fonom. Az egyik barátnőmnek nincs ilyen formája és ő úgy oldotta meg, hogy 12 darabos szilikonos formát félig megtöltött a tésztával, erre rákanalazott a krémből, majd erre ismét a tésztából tett és így sütötte meg. Amikor kihűlt porcukorral meghintette. Így is nagyon finom lett, csak így a formája nem dió alakú. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Tim20 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |