| Dióbéles receptSütemények, édességek Hozzávalók: tésztához 35 dkg liszt 15 dkg margarin 5 dkg cukor 2 tojás 1 dkg élesztő csipet só 1 evőkanál tej töltelékhez 5 tojás 25 dkg cukor 15 dkg dió citromhéj 15 dkg lekvár Elkészítés: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, a két tojást és a tejben feloldott élesztőt. Összegyúrjuk, két részre osztjuk úgy, hogy az egyik rész valamivel nagyobb legyen. A nagyobbik cipót vékonyra kinyújtjuk, és a tepsit úgy béleljük ki, hogy az oldalai is fedve legyenek. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a darált diót és a tojások felvert habját. A lekvárral megkent tésztára öntjük, és a másik lappal befedjük. Lassú tűzön 20-30 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |