| Csörögefánk anyukám receptje szerint receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt 8 dkg olvasztott vaj vagy margarin 5 tojás sárgája 5-6 kanál aludttej (kb. egy bögre mennyiség) 1 csomag vaníliás cukor 1 csipet só 2 evőkanál rum, vagy egy teáskanálnyi rumaroma A tetejére: ízlés szerint: porcukor, fahéjas porcukor, vaníliás cukor és/vagy lekvár Elkészítés: Az összes alapanyagot jól összedolgozom, úgy, hogy se nem kemény, se nem puha tésztát kapjak. Kb. fél órára hűtőbe teszem. Lehet alufóliába is tekerni, de szerintem megteszi, ha annak a tálnak az aljára amiben összegyúrtam, szórok egy kevés lisztet, bele a tészta, tetejét ismét meghintem liszttel és úgy rakom be a hűtőbe. Fél óra elteltével lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtom kb. 2-3 mm vastagságúra, inkább vékony legyen, sütés közben úgyis dagad. Kb. 5*5 cm-es kis négyzeteket vágok derelyemetszővel, a közepébe átlósan egy kis vágást rakok, ezen keresztül áthúzom az egyik sarkát. Forró olajban mind két oldalát pár perc alatt készre sütöm, papírtörlőre szedem. A "hozzávalóknál" leírtak szerint a tetejére ízlés szerinti dolgok kerülhetnek. Tanácsok: A forró olajban megdagad, ezért ne tegyünk egyszerre sokat bele. Igazából 8*8 cm-es kis négyzetekről szól az eredeti recept, de anyukám mindig piciket készített nekünk, így én is inkább pepecselek vele: sok pici... :) Ha nincs aludttej, természetesen jó a joghurt, kefír is. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: bogancs71 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |