| Csokitorta ahogy én csinálom receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás 120 g porcukor 135 g liszt 50 g kakaópor Krémhez: 1 zacskó csokis pudingpor (35-50g) 350 g cukor 90 g liszt 0,5 l víz 500 g margarin 1 zacskó kakaópor (150-200g) tortabevonó (kb 100g) pici rum (4-5 evőkanál)/rumaroma (1-2 mL) Elkészítés: Piskóta készítése: Kettéválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét habbá verjük, majd a cukorkot folyamatosan hozzá adagoljuk, felverjük. Beletesszük még a végén a sárgáját is és ovatosan elkeverjük. Folyamatos lassú keverés mellett a kakaóporral összekevert lisztet belekeverjük a habbá vert tojásba. Kikenünk margarinnal egy tepsit, lisztezzük is, és egyenletesen a sütőformába töltjük a masszát, betesszük az előmelegített sütöbe (180 fok). Ha kisült kivesszük a formából, hülni hagyjuk és 2 vízszintes vágással 3 részre osztjuk a piskótát. sütés közben elkészíthetjük a krémet: kimérjük a fél liter vizet és ketté osztjuk. Az egyik felét felforraljuk a másik felébe csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pudingport. Ha forr a víz összeöntjük, és addig fözzük amíg sürű massza nem lesz belőle. Levesszük a tűzről és belekeverjük a cukrot, lehűtjük szobahőmérsékletűre. Miután kihült vesszük a szobahőmérsékletű margarint/vajat beletesszük a krémbe, habverővel verjük, és közben beleszórunk egy egész zacskó kakaóport és a rumot. A kisült piskótalapok (3db) közé krémet töltünk. Egyenletesen elkenjük, majd leöntjük a tetejét felolvasztott étcsokoládéval,hagyjuk megdermedni. díszítjük még darált dióval, mandulával, cukorkákkal, és TEJSZÍNHABBAL!!!!!! Tanácsok: nagyon el lehet rontani a krémet ha becsomósodik, arra kell ügyelni! (ha mégse jönne össze: másszát le leht szűrni szűrővel) Addig kell főzni a krémat amíg a fakanálról nem tud lecsöppenni a massza.(hogy ne follyon le a tortáról) A receptet beküldte: maryannn Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |