| Csokis-meggyes márványkocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: - A tésztához: 2 db tojás 25 dkg liszt 2,5 dl tej 1 cs. sütőpor 16 dkg cukor 1 cs. vaníliás cukor 10 dkg margarin 40 dkg meggy v. 1 üveg meggybefőtt (magozott) 2 ek. kakaópor csipet só - A krémhez: 4 dl meggy(befőtt)lé 15 dkg cukor 2 cs. puncsízű pudingpor (vanília is jó) 20 dkg vaj - A csokimázhoz: 4-5 ek. kakaópor 20 dkg porcukor kb. 6 ek. forró víz diónyi vaj v. margarin Elkészítés: A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, margarinnal, liszttel, sütőporral, csipet sóval jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet, és alaposan összedolgozzuk (robotgéppel). A masszát kétfelé vesszük, az egyik felébe belekeverjük a 2 ek. kakaóport. Vajazott, lisztezett tepsibe váltakozva, össze-vissza halmokat rakunk a kétféle tésztából. Tetejét megszórjuk a meggyel v. leszűrt, lecsöpögtetett meggybefőttel, és előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet: A meggylében a cukorral megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt, kanalanként hozzáadjuk a puha, kikevert vajhoz, és jól összedolgozzuk. A krémet a tésztára kenjük, a süteményt lehűtjük, majd a csokimázzal bevonjuk (persze lehet tortabevonó csokit is használni). Tanácsok: Nagyon finom süti! Egyszerűbb megcsinálni, mint leírni. :-) 1 napi állás után még finomabb. A receptet beküldte: Lilly1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |