| Hamburger házilag receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: A bucihoz: 2 dl tej 2 evőkanál cukor 2 dkg friss élesztő 50 dkg teljes kiőrlésű liszt 10 dkg búzakenyérliszt 0,4 dl szőlőmagolaj 1 teáskanál só 1 db tojás 1 dl joghurt A tetejére: 1 db tojás szezám- vagy lenmag A húspogácsához: 50 dkg darált marhahús 1 fej hagyma só őrölt bors 2 evőkanál mustár 3-4 evőkanál paradicsompüré 1 db tojás A tálaláshoz opcionálisan: 1 kis fej hagyma 1 db paradicsom 1 kis fej saláta 1 db uborka 1 db paprika ketchup mustár majonéz Elkészítés: 1. A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, 2-3 mokkáskanálnyi borsot szórunk bele, majd hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a 2 evőkanál mustárt, a tojást, és kanalanként a 3-4 evőkanál paradicsompürét. 2. A masszát összegyúrjuk, és 8 pogácsát formázunk belőle. Egy teflont kissé kiolajozunk, és kis lángon, lassan, mindkét oldalát 8-8 perc alatt pirosra sütjük. 3. A tejet fellangyosítsuk, majd elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A dagasztótálba mérjük a kétféle lisztet, a sót, az olajat, a tojást, a joghurtot. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztős tejet is, és 5-10 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. 1-1,5 órán át hagyjuk kelni a tésztát. 4. A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és egyenként kigömbölyítjük a tésztadarabokat. Lisztes kézzel kicsit lenyomkodva, 1,5-2 cm vastagra laposítjuk a bucikat, majd sütőpapíros tepsire tesszük mindet, és kb. fél órán át hagyjuk kelni. 5. Ha megkeltek, a kikevert tojással átkenjük őket, és szezám- vagy lenmaggal szórjuk meg a tetejüket. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverés nélkül kb. 20 perc alatt készre sütjük őket a sütő középső részén. 6. Tálaláskor a bucikat kettévágjuk, beletesszük a húspogácsákat és ízlés szerinti zöldségekkel (pl. salátával, hagymával, paradicsommal) töltjük meg. Mustárral és ketchuppal kínáljuk. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |