| Csirkemell őszibarackmártással receptHúsételek Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma 1 citrom leve 3 ek méz 1 ek szójamártás 2 csirkemell filé 1 őszibarack konzerv 2 ek olaj 1 dl tyúkhúsleves 1 ek étkezésikeményítő só, őrölt bors Elkészítés: Az összeaprított fokhagymát, 1 ek mézzel és a szójamártással jól összekeverjük.A csirkemellet a páclébe forgatjuk és 30 percig állni hagyjuk. Az őszibarackot lecsepegtetjük, de a levéből 1,25dl-t félreteszünk. A fél barackokat cikkekre vágjuk, a felét a baracklével turmixoljuk. A husit a pácléből kivesszük serpenyőben, forró olajba rakva kb.5 percig sütjük.A húslevest hozzáöntjük és lefedve 10 percig pároljuk. Az őszibarackpürét ráöntjük és kis lángon 5 percig fedő nélkül forraljuk. A husit kiszedjük, melegen tartjuk. Az étkezési keményítőt a maradék citromlével és egy kevés vízzel simára keverjük, és a mártást besűrítjük vele. Sóval, borssal, mézzel ízesítjük, tálra öntjük, a húst felszeletelve ráfektetjük és a maradék barack cikkekkel kirakva tálaljuk. A receptet beküldte: Kicsivuk Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |