| Csirkeleves snidlinges-petrezselymes burgonyagombóccal receptLevesek Hozzávalók: 1 egész csirkemellcsont 20 dkg sárgarépa 20 dkg fehérrépa 20 dkg zöldborsó 20 dkg karalábé 10 dkg kelkáposztalevél 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só frissen őrölt bors A gombóchoz: 20 dkg burgonya 1 tojás liszt só 1-1 csokor snidling és petrezselyem Elkészítés: 1. A zöldségeket megtisztítjuk,feldaraboljuk,a hagymát félbevágjuk. A zöldségeket és a csirkecsontot lábosba tesszük,felöntjük annyi vízzel,amennyi bőven ellepi,sózzuk,borsozzuk a levest.Forraljuk,majd takaréklángon 45 percig főzzük. 2. A burgonyát meghámozzuk,apróra kockázzuk,sós vízben puhára főzzük,leszűrjük,villával összetörjük.Ha kicsit kihűlt,hozzáadjuk a tojást,és annyi lisztet,hogy gombócot tudjunk gyúrni. Sózzuk,belekeverjük a finomra vágott snidlinget,petrezselymet.Nyolc gombócot formázunk,és a levesbe tesszük.Miután feljöttek a felszínre,1-2 percig főzzük. Kalóriatartalom: 170 kcal Szénhidráttartalom: 36 gramm A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |