| Csirkehúsos spagetti zöld mártással receptEgytálételek Hozzávalók: 30 dkg csirkemellfilé 2 evőkanál vaj vagy margarin 4 l víz só, fekete bors 2 gerezd fokhagyma 4 evőkanál liszt 30-40 dkg spagetti 1 l tyúkhúsalaplé 1 dl tej 1 csokor petrezselyemzöld 1 csokor bazsalikom 40 g parmezán sajt Elkészítés: A csirkehúst csíkokra vágjuk. A vajat nagy serpenyőben mérsékelt tűzön felforrósítjuk, a húst körülbelül 7 percig sütjük benne, amíg kissé meg nem barnul. Ezután kivesszük, megsózzuk, és melegre tesszük. A megsózott vizet felforraljuk. A tésztát a csomagoláson előírt ideig főzzük, de ne túl puhára. A fokhagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk, majd a serpenyőben néhány másodpercig pároljuk. Megszórjuk a liszttel és borssal, tovább pároljuk, de ne hagyjuk pirulni. Levesszük a tűzhelyről. Közben a lisztbe először a tyúkhúsalaplét majd a tejet habarjuk el kézi habverővel; az egészet felforraljuk, és 2-3 percig főzzük, amíg sima, sűrű nem lesz a mártás. A mártást mixerbe öntjük. A petrezselymet és bazsalikomot megmossuk, szárazra törölgetjük, durvára vágjuk és hozzáadjuk (néhány szép bazsalikomlevélkét tartsunk meg díszítésre). Az egészet a mixerben pépesítjük, egészen addig, amíg egységes zöld színűvé nem válik. A kifőtt tésztát jól lecsepegtetjük, majd tálba tesszük. A zöld mártást, a kisült csirkehúst és sajtot jól elkeverjük vele. Bazsalikomlevéllel díszítjük, és azonnal tálaljuk. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |