Tutireceptek.hu fejléc

Csirkecomb sajttal-sonkával töltve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(4 személyre):

8 csirkecomb felsőrész, 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg füstölt sonka vagy tarja apró kockákra vágva, só.
A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, szezámmag, só. A kisütéshez: étolaj.

Elkészítés:
A csirkecombokból éles késsel kivesszük a csontot, és a csont helyétöl kétfelé bevágjuk a combokat úgy, hogy kétoldalra kiteríthetőek legyenek, aztán minden oldalukon megsózzuk őket. A reszelt sajtot összekeverjük az apró sonkakockákkal, és egybedolgozzuk a panírozáshoz előkészített felvert tojásból egy evőkanálnyival. A töltelék kb. egynyolcad részét az egyik csirkecombszelet egyik felére halmozzuk, ráhajtjuk a hús másik felét, és a szélét összetűzzük fogpiszkálóval vagy hústűvel. A többi csirkecombot is ugyanígy töltjük meg.
Ezután a húsokat a szokásos módon lisztbe, felvert sós tojásba, szezámmaggal kevert zsemlemorzsába panírozzuk.
A töltött combokat nem túl forró, éppen csak gyöngyöző olajban, lassú tűzön, fedő alatt mindkét oldalukon átsütjük.
(Sütés után a fogpiszkálókat vagy hústűket természetesen eltávolítjuk.)


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sokadik töltött csirkecomb » Mustáros csirkecomb » Csirkemell töltve » Pikáns csirkecombok
» Duplahagymás csirkecomb » Sörben sült csirkecombok » Gyömbéres csirkecomb » Majoránnás csirkecombok
» Görög csirkecombok » Tejfölös gombás csirkecomb » Fincsi csirkecomb » Fokhagymás csirkecombok
» Ínyenc töltött csirkecomb » Bajor csirkecomb » Fokhagymás csirkecomb » Tejfölös csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.