| Csirkecomb almás savanyúkáposztával receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg vecsési apró savanyúkáposzta 2-3 nagy alma szeletelve 3-4 fej vörös vagy lila hagyma karikára szelve tejföl csirkecombok (lehet más bfi.hús is) bfi.füszer, liszt, tetejére reszelt sajt, esetleg néhány szelet bacon szalonna Elkészítés: Zsiradékkal kikent ,fedeles tepsiben rétegesen lerakjuk a káposztát-almaszeleteket-hagymakarikákat-tejfölözzük,ezt kétszer ismételjük. A combokat füszerezzük,majd lisztben megforgatjuk és a tetejére rakjuk. Felső rétegnek hagyunk egy kevés káposztát és néhány szelet almát. Végül reszelt sajtot szórunk rá és néhány szelet bacon szalonnával fedjük. Lefedve sütőben kb.1 és 1/4 óráig sütjük. Tanácsok: Először összepárolódik,puhul, a végén 5-10 percig fedő nélkül még hagyjuk pirulni a tetejét. A káposztát ne csavarjuk ki kell az a kis lé a pároláshoz. Kellemes ízegyüttest és szaftos húsokat kapunk. Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: judit47 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |