| Csirke mazsolás rizzsel töltve receptHúsételek Hozzávalók: 1 db kisebb csirke(legyen mája és zúzája is) 15 dkg rizs, 5 dkg mazsola, 1 kk. majoranna, 1 db tojás, 1 gerezd fokhagyma só, bors, delikát Elkészítés: A májat és a zúzát forrásban lévő vízbe dobjuk, majd egy-két perc után kivesszük és lehűtjük. HA meghűlt, ledaráljuk, és összekeverjük az időközben megfőzött rízzsel, a tojással, a mazsolával és a fűszerekkel. A csirkét kívül-belül sóval bedörzsöljük, majd a bőre alá kanalazzuk a tölteléket. Sütőtálba tesszük, kevés vizet öntünk alá és lefóliázva kb egy órán át sütjük. Utána a fóliát levesszük, és a húst addíg hagyjuk a sütőben, míg szép piros nem lesz. Tanácsok: A szeleteléssel érdemes legalább egy negyedórát várni, hogy kicsit hüljön a hús, és szilárduljon benne a töltelék. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |