Tutireceptek.hu fejléc

Csirke mazsolás rizzsel töltve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db kisebb csirke(legyen mája és zúzája is)
15 dkg rizs,
5 dkg mazsola,
1 kk. majoranna,
1 db tojás,
1 gerezd fokhagyma
só, bors, delikát

Elkészítés:
A májat és a zúzát forrásban lévő vízbe dobjuk, majd egy-két perc után kivesszük és lehűtjük. HA meghűlt, ledaráljuk, és összekeverjük az időközben megfőzött rízzsel, a tojással, a mazsolával és a fűszerekkel. A csirkét kívül-belül sóval bedörzsöljük, majd a bőre alá kanalazzuk a tölteléket. Sütőtálba tesszük, kevés vizet öntünk alá és lefóliázva kb egy órán át sütjük. Utána a fóliát levesszük, és a húst addíg hagyjuk a sütőben, míg szép piros nem lesz.

Tanácsok:
A szeleteléssel érdemes legalább egy negyedórát várni, hogy kicsit hüljön a hús, és szilárduljon benne a töltelék.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás grillcsirke » Citromos, gombás csirke » Csirke gombával töltve » Olivás-rozmaringos csirke
» Sóban sült csirke 2. » Spenótos csirkemell » Gyors sajtos csirkemell » Sült csirke jól fűszerezve
» Pulao csirke (6 személyre) » Csirke hamburger » Tárkonyos csirkeleves » Csirkemell pehelybundában
» Kukoricás csirke » Csirkehúsos tavaszi saláta » Tejben sült csirke » Csirkeleves indiai módon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.