| Juharszirupos sült csirke receptHúsételek Hozzávalók: 4 csirkemell, 25 dkg liszt, 2 ek vaj, 1 dl juharszirup, 1 kk borsikafû, 1/2 kk kakukkfû, 1/4 kk zsálya, 1 hagyma, 1 dl víz, só és bors ízlés szerint. Elkészítés: A csirkét forgasd sózott-borsozott lisztbe. Nehéz (pl. öntöttvas) tepsiben vagy serpenyõben forrósítsd fel a vajat, rajta a csirkét süsd barnára mindkét oldalán. A juharszirupot öntsd a csirkére, szórd be borsika- és kakukkfûvel, zsályával, önts vizet az edény aljára. Süsd fedetlenül 180 C°-on 50-60 percig, míg megpuhul, idõnként megöntözve az edény alján összegyûlt levével. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |