| Csernohorszky szelet jasmine rizzsel receptHúsételek Hozzávalók: A húshoz: 60 dkg sertéshús só ízlés szerint bors ízlés szerint 6 db burgonya (nagy darab nyersen lereszelve) 3 db tojás 10 dkg liszt (szükség szerint) 1.5 dl napraforgó olaj (kisütéshez) 5 dkg sajt (reszelve, megszórni) 1 dl tej A körethez: 20 dkg jázmin rizs 4 dl víz Elkészítés: A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk. A burgonyát nyersen kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sót és kb. 1 dl tejet. Sűrű masszát kapunk, jóval sűrűbb a palacsintatésztánál. A húst először lisztbe forgatjuk, majd a sűrű masszába mártjuk, és forró olajban kisütjük. Még forrón megszórjuk reszelt sajttal, hogy szépen ráolvadjon. Ha hosszabb szemű rizst akarunk, akkor a jasmine rizst áztassuk be főzés előtt 30 percre hideg vízbe, majd leszűrjük, lobogó vízbe tesszük, és újraforrástól számítva 10 percig lassan főzzük. Friss salátával és rizzsel tálaljuk. Készíthetjük csibemellből is úgy, hogy a mellbe vágjunk lyukat vagy félbevágjuk, tegyünk bele 1 vékony szelet sajtot, 1 szelet sonkás szalámit, és fogvájóval tűzzük össze. A húst forgassuk a lisztbe, majd a masszába, és hirtelen olajon kisütni, papírra rakni, letakarni másikkal, széleit becsavarni és előmelegített sütőben készre sütni. Forrón megszórni reszelt sajttal. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |