Tutireceptek.hu fejléc

Csernohorszky szelet jasmine rizzsel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A húshoz:

60 dkg sertéshús
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
6 db burgonya (nagy darab nyersen lereszelve)
3 db tojás
10 dkg liszt (szükség szerint)
1.5 dl napraforgó olaj (kisütéshez)
5 dkg sajt (reszelve, megszórni)
1 dl tej

A körethez:

20 dkg jázmin rizs
4 dl víz

Elkészítés:
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk.
A burgonyát nyersen kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sót és kb. 1 dl tejet. Sűrű masszát kapunk, jóval sűrűbb a palacsintatésztánál.
A húst először lisztbe forgatjuk, majd a sűrű masszába mártjuk, és forró olajban kisütjük.
Még forrón megszórjuk reszelt sajttal, hogy szépen ráolvadjon.
Ha hosszabb szemű rizst akarunk, akkor a jasmine rizst áztassuk be főzés előtt 30 percre hideg vízbe, majd leszűrjük, lobogó vízbe tesszük, és újraforrástól számítva 10 percig lassan főzzük.
Friss salátával és rizzsel tálaljuk.
Készíthetjük csibemellből is úgy, hogy a mellbe vágjunk lyukat vagy félbevágjuk, tegyünk bele 1 vékony szelet sajtot, 1 szelet sonkás szalámit, és fogvájóval tűzzük össze. A húst forgassuk a lisztbe, majd a masszába, és hirtelen olajon kisütni, papírra rakni, letakarni másikkal, széleit becsavarni és előmelegített sütőben készre sütni. Forrón megszórni reszelt sajttal.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós szelet » Kókusz szelet » Rezgő szelet » Madártejszelet
» Mariann szelet » Diós szeletkék » Sprint szelet » Isler szeletben
» Bécsi szelet » Cola szelet » Flamingó szelet » Madártej szelet túrosan
» Tejfölös csirkeszelet » Eszter szelet » Csokoládés szelet » Rumos puncs szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.