| Csehszlovák süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 25 dkg cukor 5 tojás 10 kanál víz 20 dkg liszt 1 sütőpor 10 dkg darált dió. Krém: 3 dl tej 2 ek liszt 1 tojás 2 vaníliacukor 1 kocka ráma (25 dkg) 20 dkg porcukor vagy 10 dkg kristálycukor Elkészítés: Tészta: Tojásfehérjéből cukorból vízből habot verünk, majd a többi hozzávalót is hozzákeverjük.Zsírozott lisztezett tepsiben megsütjük. Krém:Tejből lisztből tojásból és vaníliából sűrű krémet főzünk, kihűlésig keverjük. Utána hozzákeverünk 25 dkg rámamargarint 20 dkg porcukorral (vagy a 10 dkg kristálycukorral)kikeverve. A barna piskótára kenjük a sárga krémet, és csokival, vagy tortadarával, bevonjuk. A receptet beküldte: tiglincs Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |