Tutireceptek.hu fejléc

Clafouty update módra ( francia édesség, ejtsd: Klafuti ) recept

Kategória:


Hozzávalók:
50 dkg 1-es kódú gyümölcs (kimagozva, vagy darabolva)
5 dkg zabkorpa
5 dkg fruktóz, vagy 1 ek. folyékony édesítő
4 tojás
1,5 dl zsírszegény tej
1/2 tk sütőpor
reszelt citromhéj, vagy aroma
olívaolaj

Elkészítés:
Egy jénai tálat vékonyan kiolajozunk, és beleszórjuk a gyümölcsöket. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, az összes többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd óvatosan belekeverjük a habba.Ráöntjük a gyümölcsre,és mehet is a 175 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 25-30 percig ( tűpróbáig ) sütjük. A teteje szép pirosra fog pirulni.

Tanácsok:
Személy szerint előnyben részesítem a frúktózt az édesítővel szemben. A tojásfehérjét a fele cukor mennyiséggel vertem fel, mert így keményebb habot lehet kapni, és a másik felét tettem a zabkorpás keverékbe.
Ha túl sok levet engedő gyümölcsből készítjük, ajánlatos megszórni esetleg fahéjjal összekevert zabkorpával, mielőtt a tésztamasszát ráöntjük.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: seva55


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia rakott krumpli » Pizzás csiga Emese modra » Tepertőkrém paleo módra » Diétás franciasaláta
» Almás pite Zsanna módra :) » Gőzgombóc felvidéki módra » Húsos Tészta siccca módra » Rakott krumpli saját módra
» Keksztekercs (Update 1) » Sertésborda keleti módra » Update 1 Sajtos tekercs » Friss kolbász bajor módra
» Rakott káposzta Ági módra » Csokikocka Helga módra » Kongói lepény anyós módra » Palacsinta Ági módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.