| Clafouty update módra ( francia édesség, ejtsd: Klafuti ) receptHozzávalók: 50 dkg 1-es kódú gyümölcs (kimagozva, vagy darabolva) 5 dkg zabkorpa 5 dkg fruktóz, vagy 1 ek. folyékony édesítő 4 tojás 1,5 dl zsírszegény tej 1/2 tk sütőpor reszelt citromhéj, vagy aroma olívaolaj Elkészítés: Egy jénai tálat vékonyan kiolajozunk, és beleszórjuk a gyümölcsöket. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, az összes többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd óvatosan belekeverjük a habba.Ráöntjük a gyümölcsre,és mehet is a 175 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 25-30 percig ( tűpróbáig ) sütjük. A teteje szép pirosra fog pirulni. Tanácsok: Személy szerint előnyben részesítem a frúktózt az édesítővel szemben. A tojásfehérjét a fele cukor mennyiséggel vertem fel, mert így keményebb habot lehet kapni, és a másik felét tettem a zabkorpás keverékbe. Ha túl sok levet engedő gyümölcsből készítjük, ajánlatos megszórni esetleg fahéjjal összekevert zabkorpával, mielőtt a tésztamasszát ráöntjük. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: seva55 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |